"Veikdami išvien pasieksime daugiau nei veikdami atskirai!"

TAI BENT JONINĖS PINIAVOJE !!!

                      Birželio 23 dieną, Piniavos sporto aikštyne, vyko Joninių šventė. Kadangi gamta nepašykštėjo gero oro, į šventę piniaviečiai rinkosi gausiai, netrūko ir svečių.

                      Bendruomenės pirmininkas Z. Babilas ir valdyba pasistengė, kad vakaras neprailgtų nei mažiems, nei dideliems. Jaunimas bandė jėgas ir kantrybę sporto rungtyse, mažyliai stengėsi nudžiuginti piešinėliais.

                      Šventės puošmena – valdybos narės D. Bulbenkovienės sukurta pinavijų puokštė, kuriai prireikė ne vieno šimto žiedų. Ne ką mažiau akį traukė ir nuostabiai papuošta scena, kurios dekoru rūpinosi valdybos narė J. Rapšienė. Visos šventės metu dalyviai skubėjo įsiamžinti prie nuostabios pinavijų puokštės.

                      Ko jau ko, bet linksmybių šventėje tikrai netrūko. Šmaikštuolė renginio vedėja, Paįstrio kultūros centro direktorė Daiva Kiršgalvienė į  „darbą“ įtraukė ir seimo  narį P. Nevulį. Visi Jonai ir Janinos buvo apvainikuoti ąžuolų vainikais. J. Rapšienė šventės metu pamokė kaip reikia rišti žolynų vainikėlius, suaugę dalyvavo vantų rišimo  varžybose.

                      Renginį pradėjo Piniavos mokyklos – darželio mergaičių pop grupė (vad. L. Karvelienė). Malonu buvo klausyti Bernatonių padalinio retro grupės „Vėrinys“ ir Piniavos moterų vokalinio ansamblio „Svaja“ dainų. Skambias dainas ir linksmas polkutes trenkė Miežiškių kultūros centro kapela „Ratasai“. Pasidabinusios žolynų vainikėliais tautinius šokius šoko merginos iš Truskavos.  Skambiomis dainomis ir gera nuotaika publiką išjudino dainininkė Irena Ulvydaitė Snabaitienė. Artėjant vidurnakčiui žiūrovai išvydo įspūdingą Joninių ugnies pasaką – „Kaip drąsuolis Jonas paparčio žiedo ieškojo“.

                      Toliau skambant I. Ulvydatės Snabaitienės atliekamoms dainoms buvo įžiebtas Joninių laužas, plukdomi vainikėliai, ieškomas paparčio žiedas. Ir taip šventė tęsėsi dar ilgai ilgai…

                      Nuoširdi padėka bendruomenės pirmininkui Z. Babilui, bendruomenės valdybai, Paįstrio kultūros centrui, visiems šventės rėmėjams, Piniavos bendruomenės gyventojams (ir ne tik)  dovanojusiems pinavijų žiedus puokštės kūrimui, visiems dalyvavusiems už nuostabią šventę ir gerą nuotaiką.

no images were found


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*